Ořechy naložené v medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechy naložené v medu
Ořechy naložené v medu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52273 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Med včelí |
50 ml | Olej slunečnicový |
500 g | Ořechy vlašské |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 380,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 16,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechy naložené v medu postup přípravy receptu:
1 | Jádra vlašských ořechu dáme do misky a spaříme je vřící vodou. Necháme je namočené asi 2 minuty. Ořechy scedíme, přelijeme studenou vodou a sloupneme hnědou vrstvu. Oloupané ořechy vrátíme do misky. |
2 | Med mírně zahřejeme v kastrůlku a přelijeme jím připravené ořechy. Potom ořechy přeložíme z misky do sítka a necháme okapat přebytečný med. V talíři smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Okapané ořechy obalujeme v cukrové směsi. |
3 | Olej v pánvi rozehřejeme a vložíme obalené ořechy, které necháme stálým mícháním zkaramelizovat, ne však zhnědnout. Zkaramelizované ořechy necháme oschnout, naskládáme je do sklenic a uzavřené odložíme na chladné a tmavé místo. |
Poznámka
Takto připravené ořechy můžeme podávat také ihned a teplé. Uskladňujeme jen krátkou dobu.