Recept

Piškotový moučník s krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52274
Kategorie: Koláče

Ingredience

Korpus
1 kávová lžička Citronová kůra
370 g Cukr krystal
20 g Kypřicí prášek do pečiva
370 g Mouka bezlepková
150 ml Olej stolní
6 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
2 g Xantanová guma
Krém
50 g Čokoláda mléčná
4 polévková lžíce Cukr moučkový
37 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao
250 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
100 g Ořechy lískové

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,602 kcal
Kilojoule 6 702kJ
47% Sacharidy 170 g
129% Tuky 97 g
6% Sodík 127 mg
35% Bílkoviny 19 g

Piškotový moučník s krémem postup přípravy receptu:

1

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vymícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou, olejem a vodou dohladka. Do směsi vmícháme bílkový sníh a nakonec mouku, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem do pečiva, xantanovou gumou a citrónovou kůrou. Těsto vlijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem a hned pečeme v troubě, vyhřáté na 180 °C.

2

Korpus necháme vystydnout a potom ho podélně rozřízneme a promažeme krémem a znovu přiklopíme. Povrch moučníku potřeme zbytkem krému a ozdobíme lískovými oříšky a necháme v lednici ztuhnout. Moučník podáváme studený, jako pohoštění.

3

Krém: Pudink uvaříme podle návodu a přikrytý pokličkou ho necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a cukr. Potom rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nad mírným plamenem a vmícháme do krému. Krém důkladně promícháme a necháme ho chvíli tuhnout v lednici. Potom krémem natřeme rozkrojený koláč a jeho povrch.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept