Piškotový moučník s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový moučník s krémem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52274 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
370 g | Cukr krystal |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
370 g | Mouka bezlepková |
150 ml | Olej stolní |
6 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
2 g | Xantanová guma |
Krém | |
50 g | Čokoláda mléčná |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
37 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao |
250 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Ořechy lískové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 165g |
---|---|
Cholesterol | 383,5mg |
Draslík | 673,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 362,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí, Voda pitná, Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Xantanová guma, Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový moučník s krémem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vymícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou, olejem a vodou dohladka. Do směsi vmícháme bílkový sníh a nakonec mouku, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem do pečiva, xantanovou gumou a citrónovou kůrou. Těsto vlijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem a hned pečeme v troubě, vyhřáté na 180 °C. |
2 | Korpus necháme vystydnout a potom ho podélně rozřízneme a promažeme krémem a znovu přiklopíme. Povrch moučníku potřeme zbytkem krému a ozdobíme lískovými oříšky a necháme v lednici ztuhnout. Moučník podáváme studený, jako pohoštění. |
3 | Krém: Pudink uvaříme podle návodu a přikrytý pokličkou ho necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a cukr. Potom rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nad mírným plamenem a vmícháme do krému. Krém důkladně promícháme a necháme ho chvíli tuhnout v lednici. Potom krémem natřeme rozkrojený koláč a jeho povrch. |