Recept

Zapečené cannelloni se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52278
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

12 ks Cannelloni
30 g Máslo čerstvé
20 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 l Voda pitná
Na bešamel
1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
5 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
Na špenát
30 g Máslo čerstvé
230 g Mozzarella
250 g Špenát listový čerstvý
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
5% Sacharidy 18 g
57% Tuky 43 g
28% Sodík 553 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zapečené cannelloni se špenátem postup přípravy receptu:

1

Bešamelová omáčka: Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nahrubo. V rendlíku si rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a zasmahneme na jíšku, přidáme cibuli, petrželovou nať, muškátový květ, bobkový list, celý pepř, sůl a zašleháme mléko. Na mírném plameni vaříme za stálého míchání alespoň 15 minut.

2

Špenát: Špenát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Šunku nakrájíme na nudličky, mozzarellu nakrájíme na kostičky, parmazán nastrouháme. Na másle osmažíme šunku, přidáme špenát a dusíme. Po třech minutách odstavíme a vmícháme mozzarellu.

3

Cannelloni vložíme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme. Po třech minutách cannelloni vyjmeme, opláchneme a rozložíme na utěrku.

4

Cannelloni naplníme prochladlým špenátem a naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme přecezenou bešamelovou omáčkou, posypeme parmazánem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme zhruba 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept