Kapr po táborsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po táborsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
5 g | Houby nakládané |
5 g | Kapary sterilované |
600 g | Kapr obecný |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 109,8mg |
Draslík | 548,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 59,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Houby nakládané, Kapary sterilované, Kapr obecný, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po táborsku postup přípravy receptu:
1 | Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme po všech stranách dočervena v rozpáleném tuku. |
2 | Připravíme si ochucené máslo z 30 g másla, 10 g nadrobno nakrájených sladkokyselých okurek, 5 g sardelové pasty, 5 g nakládaných hub, 5 g kaparů a 5 g cibule. |
3 | Pečeného kapra dáme na vyhřátý talíř, přelijeme zbývající šťávou, ozdobíme ochuceným máslem, petrželkou, kapií a kolečkem citronu. |