Recept

Jahodové košíčky s krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52280

Ingredience

Košíčky
100 g Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka bezlepková
150 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
100 g Solamyl
1 ks Vejce slepičí
Krém
100 g Cukr moučkový
250 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
37 g Pudinkový prášek - vanilkový
Na formičky
3 polévková lžíce Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 513kJ
11% Sacharidy 38 g
30% Tuky 23 g
1% Sodík 25 mg
6% Bílkoviny 4 g

Jahodové košíčky s krémem postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou.

2

Krém: Z mléka uvaříme podle návodu na obalu puding, který necháme přikrytý pokličkou vychladnout. Vychladlý pudink vymícháme s máslem a cukrem dohladka.

3

Těsto: Mouku, Solamyl, krupicový a vanilkový cukr spolu s mletými ořechy promísíme v míse a vlijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Odpočatým těstem plníme formičky košíčků, které jsme vylili olejem. Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Košíčky po upečení necháme vychladnout a naplníme je máslovým krémem a nakonec košíčky ozdobíme jahodou. Košíčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept