Jahodové košíčky s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové košíčky s krémem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52280 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Košíčky | |
---|---|
100 g | Cukr krystal |
20 g | Cukr vanilka |
500 g | Jahody zahradní |
150 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka bezlepková |
150 g | Ořechy vlašské |
100 g | Solamyl |
1 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
37 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Na formičky | |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 38,9mg |
Draslík | 101,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 24,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jahody zahradní, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Solamyl, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové košíčky s krémem postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. |
2 | Krém: Z mléka uvaříme podle návodu na obalu puding, který necháme přikrytý pokličkou vychladnout. Vychladlý pudink vymícháme s máslem a cukrem dohladka. |
3 | Těsto: Mouku, Solamyl, krupicový a vanilkový cukr spolu s mletými ořechy promísíme v míse a vlijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Odpočatým těstem plníme formičky košíčků, které jsme vylili olejem. Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Košíčky po upečení necháme vychladnout a naplníme je máslovým krémem a nakonec košíčky ozdobíme jahodou. Košíčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění. |