Fettuccine s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52281 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
40 g | Kečup |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 460,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, podusíme doměkka, přidáme nasekané lístky bazalky, trochu kečupu, provaříme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme. |