Rybí pěna se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí pěna se salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 52283 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Limetka |
200 g | Losos uzený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 dl | Voda pitná |
1 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 35,7mg |
Draslík | 164,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Losos uzený, Sůl, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí pěna se salátem postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru si vymačkáme jednu limetku, přidáme na kousky pokrájenou rybu, smetanu a sýr. Vše rozmixujeme a dochutíme pepřem a solí dle vlastní chuti. |
2 | Stranou si do misky připravíme želatinu s vodou dle návodu na jejím obalu. Počkáme, až želatina ztuhne, přidáme ji do rybí pěny a pořádně promícháme vidličkou. Vše pak dáme cca na 15 minut do chladničky odležet. |
3 | Mezitím si můžeme omýt listy salátu. Na každý list pak dáme jednu lžičku rybí pěny a vše ještě zakápneme šťávou z druhé limetky. |
Poznámka
Množství vody použité na přípravu želatiny je pouze orientační - vždy závisí na konkrétní želatině, proto je nutné řídit se návodem na jejím obalu.