Jednoduchý recept

Lískové oříšky v sirupu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52285
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

2 kg Ořechy lískové
2 l Voda pitná
Sirup
20 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Vanilkový lusk
1 kg Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 182kJ
2% Sacharidy 8 g
36% Tuky 27 g
0% Sodík 3 mg
12% Bílkoviny 7 g

Lískové oříšky v sirupu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme cukrový sirup: Do kastrůlku vsypeme cukr a vanilkový cukr, vložíme vanilku. Obě suroviny zalijeme vodou a na mírném ohni za stálého mícháni uvaříme hustý sirup. Vaříme přibližně 15 minut. Necháme vychladit.

2

Lískové oříšky spaříme v misce horkou vodou. Potom je scedíme, zabalíme do utěrky a trochu jemně pomačkáme - tím je oloupeme. Oloupané oříšky dáme do hrnce a zalijeme připraveným cukrovým sirupem. Hrnec přiklopíme poklici a necháme je celou noc sládnout.

3

Hrnec s nasládlými lískovými ořechy dáme na sporák a na mírném ohni povaříme 5-8 minut. Ještě horké oříšky nalijeme do připravených sklenic. Zavíčkujeme je a obrátíme víčky dolu, potom skleničky uskladníme na chladné a tmavé místo.

Poznámka

Oříšky podáváme jako sladký studený dezert, součást ovocných pohárů a salátů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept