Schafenský vepřový kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Schafenský vepřový kotlík
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
7 dl | Hovězí vývar základní |
6 g | Majoránka |
150 g | Mrkev kořen |
6 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
40 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
4 g | Tymián sušený |
800 g | Vepřová plec |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 101,1mg |
Draslík | 946,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Vepřová plec, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Schafenský vepřový kotlík postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájené na kostky zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Vyjmeme a na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, zelené fazolky pokrájené na kusy a proužky zelí. Vrátíme zpět maso, okořeníme majoránkou, tymiánem a pepřem, osolíme, podlijeme vývarem a zakryté dusíme na mírném ohni 30 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme k pokrmu a společně dodusíme dalších 30 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a kolečky pórku. |