Celerový salát se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát se sýrem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 52288 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kg | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
60 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
350 g | Sýr Eidam cihla 40% |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 41,7mg |
Draslík | 560,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Ocet vinný, Paprika červená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Celer opláchneme od nečistot a škrabkou ho oloupeme. Stonky pokrájíme tak, aby byly cca 10 cm dlouhé, dáme je do hrnce s vodou a "táhneme" je cca 7 minut v zeleninovém vývaru (vodu ohřejeme, ale nenecháme ji dostat se do bodu varu, její teplotu udržujeme těsně pod bodem varu). |
2 | Poté necháme celer vychladnout. Mezitím si pokrájíme na kostičky papriku, sýr a cibuli, pažitku nasekáme nadrobno. Všechnu zeleninu a sýr smícháme. |
3 | Pět lžiček vývaru, ve kterém jsme připravovali celer, si stranou smícháme s octem, solí, pepřem a olejem. Vzniklým dresingem zalijeme salát. Pořádně promícháme a ihned podáváme. |