Jednoduchý recept

Sterilovaný salát z čerstvých hub a zeleniny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 52289
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Celer bulvový
400 g Cibule
1 kg Hříbky čerstvé
400 g Květák
1 špetka Kyselina citrónová
400 g Mrkev sterilovaná
400 g Paprika červená
1 špetka Sůl
Nálev
2 ks Bobkový list
100 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
0,5 kávová lžička Nové koření celé
2,5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 455kJ
6% Sacharidy 23 g
1% Tuky 1 g
16% Sodík 329 mg
7% Bílkoviny 4 g

Sterilovaný salát z čerstvých hub a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Tvrdší hříbky očistíme, omyjeme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Ochutíme špetkou soli a cca 10 minut povaříme. Po vychladnutí scedíme.

2

Cibuli, celer a mrkev očistíme, opláchneme a pokrájíme na kolečka, květák rozebereme na růžičky. Vše vložíme do osolené vody, přisypeme kyselinu citronovou a uvaříme do poloměkka. Papriku očistíme, pokrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Všechnu zeleninu promícháme s houbami a na sítu necháme okapat.

3

Na nálev smícháme vodu s octem, solí a cukrem. Přidáme pepř, nové koření, tymián, hořčičné semínko, bobkový list a povaříme.

4

Směs hub a zeleniny rozdělíme do sklenic, zlehka namačkáme a zalijeme vychladlým nálevem. Odložíme a necháme stát do druhého dne. Poté sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30 minut.

5

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 20 minut od bodu varu. Čas přípravy je bez doby na odležení-do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept