Celer smažený v pivním trojobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer smažený v pivním trojobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52294 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kečup jemný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 571,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemný, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer smažený v pivním trojobalu postup přípravy receptu:
1 | Celer oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme ho na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme 30 minut odležet. |
2 | Vždy dva plátky celeru pak spojíme kečupem k sobě a postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky celeru v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.