Jednoduchý recept

Smažené zeleninové placičky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52295

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Kapusta hlávková
1 ks Květák
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 585kJ
16% Sacharidy 56 g
358% Tuky 268 g
25% Sodík 505 mg
41% Bílkoviny 23 g

Smažené zeleninové placičky postup přípravy receptu:

1

Kapustu a květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak ji slijeme, necháme okapat a umeleme. Přidáme k ní jemně nasekanou petrželku, dvě vejce, tři lžíce mouky a trochu strouhanky, podle chuti opepříme a osolíme a vše důkladně promícháme.

2

Z připravené zeleninové směsi uděláme malé placky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve zbylé strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej, zeleninové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept