Smažené zeleninové placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené zeleninové placičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52295 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Květák |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 245,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 425,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kapusta hlávková, Květák, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené zeleninové placičky postup přípravy receptu:
1 | Kapustu a květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak ji slijeme, necháme okapat a umeleme. Přidáme k ní jemně nasekanou petrželku, dvě vejce, tři lžíce mouky a trochu strouhanky, podle chuti opepříme a osolíme a vše důkladně promícháme. |
2 | Z připravené zeleninové směsi uděláme malé placky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve zbylé strouhance. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, zeleninové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.