Recept

Odpalované věnečky pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52297
Kategorie: Zákusky

Ingredience

Věnečky
1 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Mouka Promix Uni
100 g Sádlo vepřové škvařené
2 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
Krém
5 polévková lžíce Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
150 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
37 g Pudinkový prášek - vanilkový
Na plech
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 211kJ
11% Sacharidy 41 g
55% Tuky 41 g
11% Sodík 217 mg
10% Bílkoviny 6 g

Odpalované věnečky pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Věnečky: Vodu se sádlem dáme vařit. Když roztok začne vřít, začneme přisypávat mouku se špetkou soli. Těsto důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem. Potom těsto sejmeme z plotny a po jednom zašleháváme vejce. Každé vejce šlehačem dobře vymícháme. Po přidání vajec ještě horkým těstem naplníme cukrářský pytlík a stříkáme těsto do tvaru věnečků na plech, na který jsme rozlili 2 lžíce vroucí vody - aby nám ve vzniklé páře nastříkané věnečky rychleji nakynuly. Nastříkané věnečky pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200°C. Věnečky by měly být i uvnitř dobře propečené, aby neztvrdly. Po vystydnutí věnečky rozkrojíme a potřeme krémem a přiklopíme. Povrch věnečků posypeme moučkovým cukrem. Věnečky servírujeme jako pohoštění, nebo jako svačinu dětem.

2

Krém: Z vanilkového pudinkového prášku a 5 lžic krystalového cukru uvaříme hustý pudink z polovičního množství mléka, které udává návod na obale pudinku. Pudink necháme vychladnout přikrytý pokličkou, by se na povrchu pudinku neutvořila krusta. Do zcela vychlazeného pudinku vmícháme máslo, cukr krystal a cukr vanilkový. Krémem potíráme rozkrojené věnečky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept