Jablka na koláče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka na koláče
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52298 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
2 kg | Jablka |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 144,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka na koláče postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a namočíme do misky s 2,5 l vody a octem na 30 minut. Potom jablka scedíme a na silnějším struhadle nastrouháme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou a promícháme. |
2 | Připravená jablka lžící naplňujeme do umytých a suchých sklenic. Povrch posypeme posypeme směsí vanilkového a krupicového cukru. Dále do každé sklenice dáme trošku skořice a vše zalijeme dvěma lžícemi vody. Naplněné sklenice uzavřeme víčky. |
3 | Do hrnce nalijeme zbylou vodu, naskládáme do ní připravené sklenice a sterilizujeme 45 minut od bodu varu. Následovně vyndáme z hrnce, necháme vychladit a uskladníme na chladném a tmavém místě, kde je uskladňujeme delší dobu. |
Poznámka
Takto připravenými jablky naplňujeme záviny, použít je můžeme i na pečení různých koláčů.