Jednoduchý recept

Smažené plněné papriky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52299
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
25 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí
4 plátek Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
6% Sacharidy 23 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 260 mg
30% Bílkoviny 17 g

Smažené plněné papriky postup přípravy receptu:

1

Petrželku omyjeme a najemno ji nasekáme. Hrášek scedíme a necháme v sítu okapat. Šunku a veku rozkrájíme na kostičky.

2

V míse smícháme máslo, 2 vajíčka, jemně nasekanou petželku, rajčatový protlak, okapaný hrášek, mléko, nakrájenou šunku a veku. Směs opepříme a osolíme.

3

Papriky omyjeme studenou vodou, oloupeme je, odkrojíme vršky, vyřizneme jádřince, naplníme je připravenou směsí a postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

4

V pánvi rozehřejeme olej, obalené plněné papriky v něm osmažíme ze všech stran dozlatova a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept