Jednoduchý recept

Telecí hrudí se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5230

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Petržel kořen
2 ks Sardelové řezy
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
1 kg Telecí hruď

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 601kJ
1% Sacharidy 4 g
93% Tuky 70 g
3925% Sodík 79 g
77% Bílkoviny 43 g

Telecí hrudí se slaninou postup přípravy receptu:

1

Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme, osolíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky.

2

Na pekáči osmahneme zbytek nakrájené slaniny, přidáme polovinu másla a cibuli s očištěnou zeleninou pokrájené na tenké plátky. Krátce osmahneme. Vložíme maso slaninou nahoru a pečeme zatíme bez podlévání.

3

Až začne maso červenat, podlijeme je a při dopékání poléváme vypečenou šťávou.

4

Mezitím vykostíme sardele a utřeme je se zbytkem másla a přidáme do šťávy, řádně zamícháme. Šťávu však již nevaříme.

5

Jako přílohy podáváme rýži, brambory, dušenou zeleninu a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept