Telecí hrudí se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí se slaninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
50 g | Petržel kořen |
2 ks | Sardelové řezy |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 180,5mg |
Draslík | 838,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Sůl, Telecí hruď mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hrudí se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme, osolíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky. |
2 | Na pekáči osmahneme zbytek nakrájené slaniny, přidáme polovinu másla a cibuli s očištěnou zeleninou pokrájené na tenké plátky. Krátce osmahneme. Vložíme maso slaninou nahoru a pečeme zatíme bez podlévání. |
3 | Až začne maso červenat, podlijeme je a při dopékání poléváme vypečenou šťávou. |
4 | Mezitím vykostíme sardele a utřeme je se zbytkem másla a přidáme do šťávy, řádně zamícháme. Šťávu však již nevaříme. |
5 | Jako přílohy podáváme rýži, brambory, dušenou zeleninu a saláty. |