Smažené pórkové placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené pórkové placičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52300 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 551,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené pórkové placičky postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme ho v mírně osolené vodě do poloměkka a pak necháme v cedníku okapat. |
2 | V míse si z hladké mouky, rozšlehaných vajec, Solamylu a piva připravíme hladké těstíčko, které podle chuti opepříme a osolíme. Do těstíčka dáme kousky pórku a vše důkladně promícháme. Ze směsi uděláme malé placičky, které z obou stran usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Pórkové placičky podáváme samotné nebo jako přílohu k různým smaženým masům.