Jednoduchý recept

Cibulová pivní omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52301
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
0,5 ks Masox
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 051kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 65 mg
2% Bílkoviny 1 g

Cibulová pivní omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nahrubo je nakrájíme.

2

V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme do něj cukr a mícháme, dokud nemá zlatavou barvu. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přimícháme k ní mouku. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme pivem a vodou, přidáme rozdrobený Masox, podle chuti ochutíme kmínem, opepříme a osolíme a za stálého míchání omáčku 15 minut vaříme. Pak ji přecedíme a dochutíme octem a solí.

Poznámka

Omáčka je vynikající k vařeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept