Cibulová pivní omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová pivní omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52301 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Masox |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 111,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín drcený, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová pivní omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nahrubo je nakrájíme. |
2 | V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme do něj cukr a mícháme, dokud nemá zlatavou barvu. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přimícháme k ní mouku. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme pivem a vodou, přidáme rozdrobený Masox, podle chuti ochutíme kmínem, opepříme a osolíme a za stálého míchání omáčku 15 minut vaříme. Pak ji přecedíme a dochutíme octem a solí. |
Poznámka
Omáčka je vynikající k vařeným masům.