Jednoduchý recept

Bramborové hranolky pečené v troubě

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Bramborové hranolky pečené v troubě 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 52303
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
9% Sacharidy 31 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 219 mg
11% Bílkoviny 6 g
Bramborové hranolky pečené v troubě

Bramborové hranolky pečené v troubě postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky, které rozložíme na utěrku a necháme z nich odsát přebytečnou vodu. Hranolky pak v míse promícháme s olejem.

2

Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj hranolky a pečeme je v hodně vyhřáté troubě za občasného míchání přibližně 30 minut. Upečené zlatavé bramborové hranolky osolíme a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Bramborové hranolky pečené v troubě
Bramborové hranolky pečené v troubě jsou klasikou, kterou musíte vyzkoušet, protože vás tento recept opravdu nadchne. Křupavoučké hranolky se pak hodí jak k zelenině, sýrům a také k masu. Pokud plánujete nějakou významnou událost, je tato příloha opravdu tou pravou pro skvělé pohoštění.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept