Recept

Jablkový štrůdl s tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52305
Kategorie: Záviny

Ingredience

Štrůdl
6 polévková lžíce Cukr moučkový
800 g Jablka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
250 g Mouka bezlepková
1 hrst Ořechy vlašské
1 hrst Rozinky tmavé
2 kávová lžička Skořice mletá
100 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
Před pečením
1 ks Vejce slepičí
Po upečení
3 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 459kJ
12% Sacharidy 44 g
23% Tuky 18 g
1% Sodík 26 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablkový štrůdl s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Na vále prosejeme 250g mouky s jedním pytlíčkem kypřícího prášku do pečiva. Na tuto směs dáme 150g másla, rozkrájeného na menší kousky. Ze směsi rukama prohněteme těsto, které necháme v lednici odležet. Než se těsto odleží, oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Z odpočatého těsta vyválíme na pásu pečícího papíru plát, na jehož střed rozetřeme tvaroh, utřený se 3 lžícemi moučkového cukru, a na tvaroh rozložíme plátky jablek. Plátky jablek prosypeme 3 lžícemi moučkového cukru a skořicí, sekanými ořechy a rozinkami. Potom těsto pomocí pečícího papíru zavineme a i s papírem dáme na plech. Štrůdl potřeme před pečením rozšlehaným vajíčkem a potom pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Hotový, ještě horký štrůdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept