Jednoduchý recept

Bramborové plátky pečené na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52306

Ingredience

1 kg Brambory
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 hrst Pažitka
2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 864kJ
9% Sacharidy 32 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 219 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborové plátky pečené na pivu postup přípravy receptu:

1

Pažitku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj plátky brambor, potřeme je olejem smíchaným s pivem a v troubě, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů, je upečeme doměkka. Během pečení plátky obracíme.

3

Upečené bramborové plátky osolíme, promícháme s nakrájenou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept