Bramborová kaše se smaženou cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše se smaženou cibulkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52307 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 712,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše se smaženou cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. |
2 | Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak brambory scedíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. K rozmixovaným bramborám přilijeme horké mléko s rozpuštěným máslem a vše znovu důkladně rozmixujeme. Kaši dochutíme solí a podáváme posypané osmaženou cibulkou. |
Recept hodnotím spíše negativněji. Tím, že se vařily brambory v celku, došlo k nerovnoměrnému provaření a tím i k tomu, že nedovařené brambory uvnitř udělaly hrudky v kaši. Doporučovala bych před vařením brambor brambory nakrájet na přiměřeně stejně veliké kostičky :)