Jednoduchý recept

Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52310

Ingredience

0,5 kg Brambory
150 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 475kJ
13% Sacharidy 48 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 190 mg
35% Bílkoviny 20 g

Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme k nim 2 vejce, hladkou mouku a na malé kostičky nakrájenou šunku, podle chuti pepř a sůl, a vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvoříme malé placičky, které nejprve namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak je obalíme ve strouhance.

2

V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm upečeme z obou stran dozlatova.

3

Upečené bramborové řízky na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept