Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52310 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,5 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 202,8mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme k nim 2 vejce, hladkou mouku a na malé kostičky nakrájenou šunku, podle chuti pepř a sůl, a vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvoříme malé placičky, které nejprve namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak je obalíme ve strouhance. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm upečeme z obou stran dozlatova. |
3 | Upečené bramborové řízky na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je zeleninový salát.