Recept

Těstoviny s gorgonzolovou omáčkou a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 52312

Ingredience

160 g Hrášek
80 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy vlašské
2 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
150 g Sýr Gorgonzola
10 g Sůl
500 g Těstoviny Linguine
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 081kJ
22% Sacharidy 80 g
36% Tuky 27 g
63% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Těstoviny s gorgonzolovou omáčkou a ořechy postup přípravy receptu:

1

Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech a vložíme je do trouby předehřáté na 180 stupňů a necháme péct asi 5 minut, dokud nebudou ořechy lehce orestované. Poté vyndáme a necháme zchladit.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu solenou vodu a uvaříme těstoviny podle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto, necháme okapat a vrátíme do hrnce a dáme na místo, kde nevychladnou.

3

Při přípravě omáčky nejprve pomalu rozpustíme máslo. Mezitím si nakrájíme gorgonzolu, můžeme i rozlámat. Smícháme se smetanou a hráškem, dáme na rozpuštěné máslo a pomalu za stálého míchání zahříváme omáčku až do zhoustnutí. Dle chuti přidáme opatrně sůl (pozor na přesolení, gorgonzola je poměrně slaná) a pepř.

4

Uvařené těstoviny promícháme s teplou omáčkou a vychlazenými ořechy.

5

Podáváme na předehřátých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept