Jednoduchý recept

Bramborové karbanátky v pivním trojobalu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 52314
Kategorie: Brambory

Ingredience

0,5 kg Brambory
1 ks Cibule
250 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Salám měkký
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
19% Sacharidy 68 g
16% Tuky 12 g
37% Sodík 749 mg
36% Bílkoviny 20 g

Bramborové karbanátky v pivním trojobalu postup přípravy receptu:

1

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Salám nakrájíme na malé kostičky. Z mouky odebereme tři lžíce a necháme je stranou na obalení karbanátků.

2

Vychladlé měkké brambory oloupeme a najemno je nastrouháme. Pak k nim přidáme vajíčko, zbylou mouku, nakrájený salám a cibuli, osolíme a vypracujeme tuhou směs, z které vytvoříme karbanátky. Ty postupně obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s pivem a ve strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej, kabranátky v něm usmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept