Hermelín smažený v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelín smažený v pivním těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52315 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 661,2mg |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 68,5mg |
Vláknina | 500,0mg |
Vitamín A | 576,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelín smažený v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme ji okapat a pak nasekáme najemno. |
2 | Z vajec, mouky a piva vytvoříme hladké těstíčko, ve kterém obalíme plátky Hermelínu. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr v něm usmažíme z obou stran dozlatova a teplý podáváme posypaný jemně nasekanou pažitkou. |