Jednoduchý recept

Skopová kýta dušená na pivě s cibulí a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52316

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
600 g Skopová kýta
1 špetka Sůl
150 g Uzené maso vařené
1 kávová lžička Vegeta
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 250kJ
1% Sacharidy 5 g
60% Tuky 45 g
3% Sodík 61 mg
40% Bílkoviny 22 g

Skopová kýta dušená na pivě s cibulí a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené uzené maso. Když pustí šťávu, přidáme nakrájenou skopovou kýtu a za stálého míchání kousky masa opečeme ze všech stran. Do hrnce přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přidáme pepř a sůl, přilijeme pivo a 1 dl vody, promícháme a vaříme, až je maso měkké. Vše nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme vegetou, pepřem a solí a ještě krátce převaříme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept