Pikantní vepřové plátky z Vysočiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřové plátky z Vysočiny
Pikantní vepřové plátky z Vysočiny
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 929,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřové plátky z Vysočiny postup přípravy receptu:
1 | Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Vepřové maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. |
3 | V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme je alespoň hodinu marinovat. |
4 | V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. |
5 | Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Pak do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.