Jednoduchý recept

Vepřové plátky dušené na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52321

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Párky jemné
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
2% Sacharidy 6 g
43% Tuky 32 g
7% Sodík 144 mg
58% Bílkoviny 32 g

Vepřové plátky dušené na pivě postup přípravy receptu:

1

Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.

2

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak ho z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět plátky masa, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přiléváme vodu.

4

Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše ještě krátce orestujeme.

5

Vepřové plátky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept