Recept

Pečený jáhlový nákyp s kokosem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52325
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1,5 polévková lžíce Cukr krystal
400 g Jáhly - loupané proso
4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
250 ml Kompot jahodový
4 polévková lžíce Mléko sójové sušené
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 897kJ
28% Sacharidy 100 g
30% Tuky 23 g
17% Sodík 334 mg
42% Bílkoviny 24 g

Pečený jáhlový nákyp s kokosem postup přípravy receptu:

1

Jahodový kompot scedíme a jahody necháme okapat. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky ušleháme do tuhého sněhu. Jáhly zalijeme horkou vodou, necháme chvíli stát, poté scedíme, abychom odstranili nahořklou chuť. Jáhly potom zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme sójové mléko,skořici, kokos, cukr a vaříme asi 10 minut. Vařené jáhly necháme přikryté dojít na vypnuté plotně asi 20 minut. Poté necháme jáhly ještě zcela vychladnout, vmícháme žloutky a tuhý bílkový sníh. Toto těsto vylejeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali strouaným kokosem. Na těsto rozložíme jahody z jednoho kompotu, na jahody navršíme ještě jednu vrstvu jáhlového těsta a nákyp pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept