Jednoduchý recept

Sladký bezinkový sirup

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52328

Ingredience

3 kg Bezinky
1,5 kg Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
2 ks Hřebíček
20 g Pomerančová kůra
2 ks Skořice celá
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
30% Sacharidy 107 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 16 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sladký bezinkový sirup postup přípravy receptu:

1

Dobře vyzrálé plody černé bezinky očistíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme je do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly ponořené a necháme 24 hodin namáčet.

2

Následovně bezinky scedíme, šťávu vlijeme do hrnce a plody propasírujeme přes sítko. Propasírovanou šťávu přilijeme do hrnce.

3

Do hrnce přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a přisypeme krupicový cukr s vanilkovým cukrem. Nakonec vložíme hřebíček a skořici. Dobře promícháme a za stálého míchání suroviny přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, aby se důkladně rozpustil cukr, a stáhneme z ohně.

4

Hotový sirup naléváme do teplých lahví, které víčkem uzavřeme. Sirup necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Poznámka

Bezinkový sirup je vhodný při neuralgických potížích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept