Jednoduchý recept

Telecí hrudí nadívané masitou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 5233
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí hruď
250 g Telecí plec
3 ks Vejce slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
1% Sacharidy 4 g
34% Tuky 26 g
12% Sodík 245 mg
56% Bílkoviny 31 g

Telecí hrudí nadívané masitou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prožízneme \"kapsu\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.

2

Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.

3

Nádivka :

4

Maso z plecka omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.

5

Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.

Poznámka

Pokud nám zbyde nádivka, uděláme z ní malé kuličky a uvaříme v malém množství vody cca 5 minut a podáváme je k masu. Odvar z knedlíčků použijeme k podlití masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept