Cuketový koláč pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový koláč pro celiatiky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52338 |
Ingredience
400 g | Cuketa |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka bezlepková |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Sacharin |
270 g | Švestky |
4 ks | Vejce slepičí |
24 g | Vláknina jablečná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 199,2mg |
Draslík | 759,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sacharin, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vláknina jablečná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketový koláč pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Švestky odpeckujeme a nakrájíme na nudličky. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou cuketu promícháme s vejcem, sacharinem, olejem a vlákninou. |
2 | Nakonec do směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva a zpracované těsto vlijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Na těsto rozložíme pokrájené švestky. Buchtu potom pečeme ve středně vyhřáté troubě. Buchtu servírujeme vychladlou, jako moučník. |
Poznámka
Též můžeme použít Kandisin.