Kuřecí stehna s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s rýží
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5234 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
2 kávová lžička | Kari koření |
4 ks | Kuřecí stehna |
20 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
292 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 569,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Kari koření, Kuřecí stehna, Mandle, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s rýží postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme koření, rajčatový protlak, osolená kuřecí stehna a podlijeme vodou. Dusíme téměř doměkka. |
2 | Potom přidáme přebranou a spařenou rýži, spařené, oloupané a nakrájené mandle a omyté hrozinky. Přilijeme vodu a dusíme, až je rýže měkká. |
Rád vařím a toto je co jsem hledal.
Príma jídlo z jednoho hrnce připravené na plotně, ale půjde to i v troubě. Vynechala jsem jen kari koření, pokud bych ho dala, vynechala bych zase rajčatový protlak. Ale to je opravdu o chuti každého. Mandle tam chuťově moc nebyly znát, příště bych je asi vynechala. Pro větší jedlíky se může dát malinko více rýže. Protlak doporučuji chvíli restovat. Za mě palec nahoru za chuť a snadnou přípravu bez zbytečného nádobí.
Vypadá to opravdu lahodně, určitě vyzkouším