Jednoduchý recept

Jeřabinová vodka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52340

Ingredience

900 g Cukr krupice
1 kg Jeřabiny čerstvé
1 l Voda pitná
2 l Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 860kJ
15% Sacharidy 54 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jeřabinová vodka postup přípravy receptu:

1

Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě.

2

Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit.

3

Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem.

4

Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou vodku podáváme dobře chlazenou. Těsně před podáváním na přání hosta, můžeme pití zakápnout pár kapky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept