Ořechový dort s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový dort s jahodami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52341 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
320 g | Jahody zahradní |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Mouka bezlepková |
160 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vejce slepičí |
Želatina | |
250 ml | Džus jahodový |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Na formu | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 152,0mg |
Draslík | 491,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Džus jahodový, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový dort s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Korpus: Ořechy nameleme, jahodový kompot zcedíme a jahody necháme okapat. Vejce vyšleháme s mletými ořechy a s cukrem do pěny. Pomalu přimícháváme mouku s kypřcím práškem do pečiva, vzniklé těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Korpus upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě. Necháme úplně vychladnout. Horní část vychladlého korpusu uzavřeme v dortové formě bez dna, povrch dortu poklademe jahodami a zalejeme horkou jahodovou želatinou. Pak už jen necháme dort ztuhnout v lednici, sejmeme kruh z formy na pečení a podáváme jako pohoštění. |
2 | Želatina: Ve šťávě z jahodového kompotu rozmícháme žlatinu a promícháme do hladka na ohni. |
Poznámka
Servírujeme studené.