Ovocné fondue s karamelovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné fondue s karamelovou omáčkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52349 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Ananas |
1 ks | Banány sušené |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
200 g | Hroznové víno |
200 g | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 519,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Banány sušené, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Hroznové víno, Jahody zahradní, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné fondue s karamelovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jahody a hroznové víno opláchneme studenou vodou, banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, ananas rozkrájíme na menší kousky. |
2 | V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přilijeme sirup, přisypeme cukr a vše za stálého míchání vaříme přibližně 5 minut. Poté přimícháme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká jemná omáčka. |
3 | Omáčku rozlijeme do dvou misek, přidáme ovoce a podáváme. |