Losanský skopový kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losanský skopový kotlík
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 dl | Hovězí vývar základní |
8 g | Majoránka |
2 g | Muškátový oříšek |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
900 g | Skopová plec |
10 g | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 525,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losanský skopový kotlík postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek. Přidáme nakrouhané zelí, koření, sůl, vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 30 minut. |
2 | Zatím oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme k pokrmu a dusíme společně dalších 20 minut. |
3 | Dosolíme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme. |