Jednoduchý recept

Salát z brokolice se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52351
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Brokolice
1 ks Cibule
1 ks Feferony
2 ks Paprika červená
1 špetka Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Na omáčku
1 ks Brambory
1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Jogurt bílý
1 kávová lžička Křen
3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
5% Sacharidy 18 g
32% Tuky 24 g
15% Sodík 299 mg
41% Bílkoviny 23 g

Salát z brokolice se sýrem postup přípravy receptu:

1

Brokolici opláchneme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Oloupaný košťál z brokolice rozkrájíme na 1 centimetr silné plátky.

2

Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme do ní košťály, 3 minuty vaříme. Poté přidáme jednotlivé růžičky brokolice a povaříme ještě dalších 5 minut. Brokolici vyndáme a zchladíme studenou vodou.

3

Omyjeme papriky, rozřízneme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme na malé kostičky. Nadrobno posekáme feferonku. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli s paprikami a uvařenou brokolicí promícháme ve větší misce.

4

V osolené vodě uvaříme vejce. Zchladíme ho studenou vodou a oloupeme skořápku. Nakrájíme na čtvrtiny a přidáme do salátu v misce. Na nudličky nastrouháme ementál a posypeme jím salát.

5

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme slupku. Brambory nastrouháme najemno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný křen a ocet. Všechno, tedy vařenou bramboru, česnek a křen s octem společně utřeme dohladka. Po lžících ke směsi přidáváme jogurt, smetanu a olej, promícháváme dohladka. Vzniklou omáčkou zalijeme salát, zlehka promícháme. Uložíme do chladničky a necháme alespoň 15 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept