Recept

Jehněčí pekáč schauffenský

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52356
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 dl Hovězí vývar základní
2 g Hřebíček
1 kg Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
400 g Mrkev kořen
6 g Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
7% Sacharidy 25 g
250% Tuky 187 g
44% Sodík 873 mg
63% Bílkoviny 36 g

Jehněčí pekáč schauffenský postup přípravy receptu:

1

Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme.

2

Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.

3

Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept