Jehněčí pekáč schauffenský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pekáč schauffenský
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
2 g | Hřebíček |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
400 g | Mrkev kořen |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Jehněčí kýta, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pekáč schauffenský postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme. |
2 | Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme. |
3 | Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou. |