Jednoduchý recept

Salát z fazolek, smržů a slaniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52357
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
100 g Slanina vepřová
200 g Smrže čerstvé
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 135kJ
5% Sacharidy 17 g
27% Tuky 21 g
18% Sodík 370 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salát z fazolek, smržů a slaniny postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme a odkrájíme z nich oba konce. Vlijeme do hrnce vodu, osolíme a 10 minut vaříme, aby změkly. Fazole necháme okapat a trochu vývaru z nich si odložíme stranou.

2

Do hrnku s vodou namočíme smrže a necháme je ve vodě 5 minut. Pak je studenou vodou propláchneme. Větší z hub rozkrájíme, menší necháme v celku.

3

V misce si rozmícháme hořčici, sůl a ocet. Promícháváme dohladka a postupně přidáváme olej. Opepříme a prošleháme dohladka.

4

Zálivkou přelijeme uvařené fazolky, promícháme a odložíme na 20 minut do chladničky.

5

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu a spaříme s ní rajčata. Oloupeme slupku, odstraníme semínka a na kostičky nakrájíme jejich dužninu.

6

Na pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj slaninu. Vyškvaříme ji a děrovanou naběračkou odebereme. Pak na zbylý tuk dáme nasekanou cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a dusíme 10 minut. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

7

K fazolkám přidáme podušené houby, rajčata, osolíme, opepříme a zasypeme rozškvařenou slaninou. Podáváme vychlazené.

Poznámka

Místo smržů můžeme použít i houby shiitake, lišky obecné, případně také hlívu ústřičnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept