Recept

Barevný fazolový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52359
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
50 g Cibulka jarní
100 g Fazole bílé
100 g Fazole černé
100 g Fazole červené
100 g Fazole hnědé
250 g Fazolové lusky zelené
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
3 l Voda pitná
Na zálivku
2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 polévková lžíce Hořčice
5 polévková lžíce Ocet vinný červený
10 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 100kJ
19% Sacharidy 67 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 221 mg
39% Bílkoviny 22 g

Barevný fazolový salát postup přípravy receptu:

1

Všechny druhy fazolí, bílé, černé, červené a hnědé sušené fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den k nim do vody přidáme tymián a necháme 90 minut povařit, aby zcela změkly. Pak je necháme na sítu okapat.

2

Zelené fazolky opláchneme a odkrojíme z nich oba konce. Vložíme je do osolené vody a vaříme 10 minut, potom vodu scedíme a fazolky zchladíme studenou vodou a nakonec necháme okapat na sítu.

3

Všechny 3 papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na tenké nudličky.

4

Do misky vložíme uvařené červené, bílé, hnědé a černé fazole, přidáme zelené fazolky a nudličky z paprik. Všechno promícháme.

5

V misce si smícháme hořčici, sůl a ocet s pepřem. Promícháváme, dokud se sůl nerozpustí, pak postupně přidáváme olej. Vyrobenou zálivkou přelijeme salát a lehce promícháme. Vložíme do chladničky, kde necháme alespoň 3 hodiny odležet, nejlépe ovšem přes noc.

6

Před podáváním pokrájíme oloupanou cibuli na kolečka včetně svěží části natě a vmícháme do salátu, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Použijeme-li sterilované fazole, můžeme připravit salát ještě na tentýž den, protože ho nemusíme nechávat tak dlouho odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept