Kuře s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s květákem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5236 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1 ks | Květák |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
5 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 361,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 98,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Květák, Muškátový květ, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s květákem postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. |
2 | Květák uvaříme v osolené vodě a ocedíme. |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a provaříme v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme špetku muškátového květu. |
4 | Do omáčky vložíme porce kuřete, na růžičky rozebraný vařený květák a prohřejeme. Můžeme ochutit citronovou šťávou a jemně nasekanou petrželovou natí. |
5 | Podáváme s rýží nebo s noky. |