Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 5236
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kuře
1 ks Květák
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
5 ks Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,329 kcal
Kilojoule 5 561kJ
15% Sacharidy 54 g
115% Tuky 86 g
20% Sodík 396 mg
164% Bílkoviny 93 g

Kuře s květákem postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka.

2

Květák uvaříme v osolené vodě a ocedíme.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a provaříme v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme špetku muškátového květu.

4

Do omáčky vložíme porce kuřete, na růžičky rozebraný vařený květák a prohřejeme. Můžeme ochutit citronovou šťávou a jemně nasekanou petrželovou natí.

5

Podáváme s rýží nebo s noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept